Billigaste mobiltelefonen med abonnemang 2024


Dags att slå till på en ny mobiltelefon? Att köpa ny teknik är kul och dessutom går få saker upp mot att hålla sin nya och oanvända telefon i handen. Trots att det är roligt att shoppa nytt betyder det ju emellertid inte att du inte vill vara prismedveten och komma billigt undan. Här kan du läsa om hur du ska tänka för att din nya mobiltelefon med abonnemang ska bli så billig som möjligt. Vi har också listat de absolut billigaste telefonerna så att det ska bli lätt för dig att hitta en som passar dig.


Stor konkurrens bland operatörerna ger billigare priser

Utnyttja konkurrensen till din fördel

Idag finns mängder av olika mobiloperatörer som alla naturligtvis vill sälja sina abonnemang och telefoner. När många erbjuder en och samma vara betyder det att de måste konkurrera för att få den såld. Det gör man bland annat genom att erbjuda förmånliga priser. Du som konsument har alltså alla möjligheter att välja och vraka mellan olika erbjudanden. Det är därför viktigt att du inte rusar iväg och köper första, bästa telefon. Titta istället på de olika operatörernas erbjudanden och jämför dem. Då kan du hitta det som passar dig bäst.

Räkna på slutpriset

Du gör dig själv en stor tjänst om du sätter dig ned med miniräknaren en stund och räknar på slutpriset för din telefon. I en undersökning som sajterna Prisjakt och Prisfakta gjorde kostade nämligen det billigaste mobilpaketet med abonnemang med en och samma telefon 7500 kronor, medan det dyraste kostade 21 000 kronor. När du räknar på totalkostnaden tar du både abonnemangets och telefonens månadskostnad och multiplicerar det med bindningstiden. På så sätt får du ut den totala kostnaden för din telefon. Du kommer snart att märka att priset skiljer sig rejält mellan olika operatörer.

Fundera på hur du använder din telefon

Vilken mobil som blir den billigaste är individuellt

Har din kompis hittat en riktigt billig mobil? Innan du springer iväg och slår till på samma modell och abonnemang så är det viktigt att du tänker på hur du använder din mobil. Hur vi använder våra mobiler är väldigt individuellt och gör att en telefon som blir den billigaste mobil 2021 för en person kanske inte blir det för en annan. Du kanske använder oerhört mycket surf på din telefon vilket gör att surfen som medföljer ditt abonnemang inte räcker till och du behöver köpa extra. Då kan den mobil som var billig för din vän bli mycket dyrare för dig. Pratar du mycket i telefonen är det viktigt att abonnemanget innehåller fria samtal, annars kan också detta bli en extra kostnad.

Kartlägg dina vanor

Innan du slår till på den mobil och det abonnemang som verkar billigt är det viktigt att du gör en enkel kartläggning av ditt mobilanvändande. Titta till exempel på hur mycket surf du använder per månad och vilka paketerbjudanden som har ett bra pris på just den mängden surf. Titta också på hur mycket du pratar i telefonen. Detta är dock inte lika viktigt eftersom många abonnemang idag har fria samtal och sms.

Fundera över funktioner

En annan aspekt som är viktig att titta på är vilka funktioner de olika mobilerna har. Gillar du att fota mycket med din telefon är det viktigt att välja en telefon med en bra kamera. Då kanske den absolut billigaste modellen inte är rätt för dig. Därmed inte sagt att du inte kan hitta en till ett mycket förmånligt pris om du följer våra råd.

Lagringsutrymme är också viktigt att titta på. Få saker är så irriterande som när det inte finns plats över att ladda ned appar eller lagra bilder. Är det något som är viktigt för dig kan det vara idé att välja en modell med mycket lagringsutrymme trots att prislappen blir lite högre.

Vi hjälper dig att hitta rätt

Klicka in på din favorit

För att du ska slippa gå igenom alla operatörer och deras erbjudanden har vi sammanställt en lista över billigaste mobil 2021. På så sätt kan du enkelt klicka in på det erbjudande du tycker passar dig. Marknaden för mobiltelefoner är idag enorm, något som gör att det i det närmaste kan vara omöjligt att sålla bland alla erbjudanden. Genom att titta på våra tips slipper du omaket med att surfa runt i en evighet.


Redaktionen
Telefoner.nu
Innehåll i denna artikel